Tıp kongresinin hekimleri, Başkan Savaş’a konuk oldu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Fonksiyonel Ürolojide Uluslararası Medikal Baskı ve Simülasyon Kongresi(EuroSOMT)’ne katılan üroloji hekimlerini UNESCO Gastronomi Evi’nde ağırladı.

Hatay Meclis Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilk tıp kongresinde son yıllarda yapmış olduğu araştırma çalışmaları; sanal ürolojik cerrahi modeller, 3D medikal baskı, sanal ve artırılmış gerçeklik ile cerrahi planlama ve sağlık teknolojileri konularındaki başarısıyla dikkat çeken  Hataylı akademisyen, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve İleri Düzey Sağlık Teknolojileri Uygulama, Eğitim ve Araştırma Merkezi (Hacettepe STEM) Merkez Müdürü Prof. Dr. Emre Huri de yer aldı.

Hacettepe Üniversitesi koordinatörlüğünde, Hatay Valiliği, HBB, MKÜ ve İSTE desteğiyle yapılan kongreye katılan İngiltere, Belçika, İtalya, Güney Kore, Makedonya, Mısır, İran gibi ülkelerden 50’ye yakın üroloji asistanı ve ürolog Hatay’da Başkan Savaş ve eşi Prof. Dr.Nazan Savaş’ın misafiri oldu.

Başkan Savaş buluşmada kongre hakkında bilgiler alarak akademisyenler ile sohbet etti.

Dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenlere Hatay hakkında bilgiler veren Savaş, bugün Meclis Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrenin açılış konuşmasını da yapacak.