Hatay’da Ankara havası!

Ankara Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Antakya EXPO’da gerçekleştirilen Ankara Günleri ile Hataylılar uzun süre unutamayacakları bir hafta sonu yaşadı.

Müzik, sanat ve eğlence dolu gösteriler, Ankara THM ve Kent Orkestrası’nın konseri ile başlayan etkinlikte türkü ve danslar eşliğinde Ankaralıların unutulmaya yüz tutmuş Ferfene Gecesi ile sahne alan Seymen ekibi, Hataylılardan büyük akış aldı.

Seslendirdikleri birbirinden güzel ve hareketli şarkılar ile sanatseverlere muhteşem bir akşam yaşatan Ankara orkestrasının konserine vatandaşlar da eşlik edince ortaya güzel görüntüler çıktı.

Gecenin ilerleyen dakikalarında Bacı Erenler’in geleneksel kıyafetleriyle müzik eşliğinde gerçekleştirdiği temsili kına gecesi büyük beğeni ile izlendi.

Antakya EXPO alanında, Ahmet Erdem Kayalı’nın tek kişilik performansı ile sahnelenen ‘Nihayet Bitti’ oyunu da tiyatroseverlerden tam not aldı.

EXPO alanlarında bu hafta sonu da çocuklar unutulmadı. ‘Kırmızı Başlıklı Kız ve İnek’ isimli müzikli, danslı, bol eğlenceli tiyatro oyunu ile minikler eğlenceli dakikalar yaşandı.

Hatay Gastronomi Akademisi’nde ise bu hafta sonu ‘Fransız Mutfağı’ atölyesi düzenlendi. Atölyede Gastronomi Akademisi Danışmanı Dr. Esat Özata eşliğinde dünyanın en ünlü mutfaklarından biri olan Fransız mutfağının en özel lezzetlerinin hazırlanışı ve sunumu hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.