Pazar tatiline erteleme!

İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, Ticaret Bakanlığı’nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Ekim’den itibaren haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını 1 Ocak 2023’e ertelediğini duyurdu. Pazar tatili dolayısıyla  çok fazla eleştiri aldıklarının altını çizen Tabaş, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması ile ilgili kararın bakanlık tarafından alındığını, ertelemenin de yine bakanlık tarafından yapıldığını ifade etti.

“Şeffaf bir odayız”

Bakanlığın erteleme kararının dün ellerine ulaştığını ifade eden Başkan Tabaş, “Bakanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda 1 Ekim tarihi itibari ile haftada bir gün kapatma konusunu Berberler ve Kuaförler Odası olarak geçtiğimiz günlerde esnaflarımızla düzenlediğimiz toplantıda değerlendirdik ve aldığımız kararı Sayın valimizle paylaştık.  İskenderun’daki esnafımız ve Türkiye genelindeki esnaflarımızın yüzde 90’ı Pazar günü kapatma kararını aldı. Alınan bu kararın ardından dün elimize ulaşan Bakanlık kararıyla bu tarihin 01.01.2023 yılına ertelendiği duyuruldu. Karar değişikliğinin gerekçesini biz de tam olarak bilemiyoruz. Belki hafta sonu kapatmak istemeyen diğer yüzde 20’lik esnafımız itirazda bulunmuştur, yâ da bazı odalarımız kapatacakları günü belirlemek için sürece ihtiyaç duymuştur, ya da başka bir sebepten ötürü bakanlık böyle bir karar alma gereği duymuştur. Ben burada yalnızca şunu ifade etmek istiyorum: Bu karar bize ait değildir. Bir kez daha ısrarla vurgulamak istiyorum, karar Bakanlığın kararıdır” dedi.

“Kafamıza göre hareket edemeyiz”

Konuyla ilgili sosyal medyada hem vatandaşlar, hem esnaftan çok fazla eleştiri aldıklarına değinen Tabaş, “Ben eleştirilere açık bir insanım, saygı duyuyorum. Hiçbir oda başkanı, kafasına göre böyle bir karar almaz. Her defasında, üstüne basa basa bu kararın Bakanlık tarafından alındığını esnafımıza tebliğ ettik. Odamıza gelen genelgeler doğrultusunda hareket edip, esnafımızı bilgilendiriyoruz.  O kadar şeffaf bir odayız ki; bakanlığımızın aldığı karar sonrası toplantı düzenleyerek kapanma günlerini esnafımızın oyuna sunduk. Ama yine de esnafımızı memnun edemedik. Bu kararı ben çıkarmışım gibi konuşmalar yapılmaya başlandı. Ben, esnafımın görüşünü almadan hareket etmem. Esnafım için varım, var olmaya da devam edeceğim. O yüzden lütfen herkes bu kararın bakanlık tarafından verildiğini anlasın ve ona göre davransın” diyerek, konuyla ilgili hassasiyet istedi.