Arsuz’da bir garip böcek toplayıcısı!

Arsuz’da araştırma izni bulunmadan doğadaki çeşitli böcek türlerini toplayan Macaristan uyruklu bir kişiye 109 bin lira para cezası verildi.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Kale mahallesinde gerçekleştirdikleri önleyici kolluk faaliyeti esnasında yaya olarak yolda seyreden şüpheli bir şahsı durdurdu.

Macaristan uyruklu olduğu belirlenen ve araştırma izni bulunmayan Z.Z.’ni (55) sırt çantasında yapılan aramada, çanta içerisinde böcekleri saklamada kullandığı tespit edilen 5 adet camlı kafes ve 3 adet küçük ahşap sepet, 3 tüp kimyasal madde ile içerisinde böcek ve bitki bulunan 3 şişe sıvı, 1 adet fotoğraf makinesi, 1 adet kafa lambası, 1 adet el teleskobu ve 2 adet bıçak bulundu.

Ekipler, Biyoloji öğretmeni olduğunu iddia eden Z.Z. isimli şahsın ülkesine götürüp inceleme yapmak üzere topladığını ifade ettiği böcekler ile böcekleri toplamada kullanılan tüm materyale el koyarak, Dörtyol Doğa Koruma ve Milli parklar şube müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Macaristan uyruklu şahsa Çevre Kanunu’nun 9/a bendine muhalefetten ‘izinsiz olarak doğadan yabani canlı örnekleri toplamak suretiyle biyolojik çeşitliliğe zarar vermek’ suçundan 109 bin 593 TL idari para cezası uygulanmasını ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.