Deniz ticareti paydaşları buluştu

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Yönetimi, İskenderun Bölge Liman Başkan Vekilliğine atanan Erdoğan Bayram ve İskenderun Gümrük Müdürlüğü’ne atanan Ömer Kuru’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

DTO İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu ve yönetimi, İskenderun Bölge Liman Başkan Vekili Erdoğan Bayram ve İskenderun Gümrük Müdürü Ömer Kuru ile gerçekleştirdikleri istişarede kurumların koordinesinin önemine dikkat çekerek, liman ve deniz ticareti üzerine genel bir değerlendirme yaptı.

Limanda artan deniz trafiği sorununun çözümünün mevzuatlar çerçevesinde daha da hızlandırılması için gümrük müdürlükleriyle koordine içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Kutlu; “Türkiye’nin %25 yükünün elleçlendiği bir bölgede kamu kurumları ve deniz ticareti paydaşlarıyla koordineli olarak görev yapmaktayız. Deniz ticaretinin arttırılması ve işlemlerin hızlandırılması için üyelerimizle kurumlar arasında köprü görevi ifa etmekteyiz” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Erdoğan Bayram ise, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek yapılan tüm çalışmalarda DTO’nun destekçisi olacaklarını ifade etti.

Gümrük Müdürü Ömer Kuru da ziyaret için teşekkür ederek; gümrükler gibi sıkıntılı alanlarda 7/24 görev yapmaya çalıştıklarını, karşılıklı özveri ile sorunların mevzuatlar çerçevesinde çözülebileceğini ifade etti.