Hazırlıklı olun!

Hatay il genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle İskenderun’da cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşturdu. Kentte sabah başlayan ve ilerleyen saatlerde şiddetini artıran sağanak, hayatı olumsuz etkileyen yağışlar nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, bazı velilerin öğrencileri omuzlarında taşıyarak karşıdan karşıya geçirdiği gözlendi. Yağışların sürdüğü bölgelerde belediye ve trafik ekipleri aksaklık yaşanmaması için önlem aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Doğu Akdeniz’e Gök Gürültülü Sağanak Yağışların devam edeceğin yönünde vatandaşları uyarırken, yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın(Perşembe) öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz’de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların Osmaniye çevreleri, Adana’nın kuzey ve doğusu, Mersin’in doğusunun iç kesimleri, Kahramanmaraş’ın batısı ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli(30-60kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’ ifadelerine yer verildi.

 Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren azalarak ülke genelinde mevsim normalleri altına düşeceği tahmin edilirken, yarın öğleden sonra etkili olması beklenen yağışların, cumartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor.