Bu ekibin işi; Gerçekleri ortaya çıkarmak

Adli suçların aydınlatılması için topladıkları delilleri teknolojiyle donatılan laboratuvarda en ince ayrıntısına kadar inceleyen Hatay İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Kriminal Şube Müdürlüğü ekipleri 2022’nin ilk 7 ayında 1318 olayı aydınlattı.

Suç mahalli ve şüphelilerden topladıkları silah, kovan, belge, izmarit, parmak izi, tükürük, kan örneği gibi fiziksel ve biyolojik delilleri fotoğrafladıktan sonra laboratuvara getiren ekipler, materyalleri ayırt edici özelliklerine göre sınıflandırıp, muhafaza altına alıyor.

Müdürlükte görevli olay yeri inceleme uzmanı Ercan Çekmen, yetkili makamlarca inceleme talep edilen olaylarda görev aldıklarını anlatırken, “Olayın türüne göre inceleme yaklaşımları değişebiliyor. Olay yerine ulaşır ulaşmaz ilgili komutandan bilgileri alıp, inceleme şeklimizi belirliyoruz. Tüm bulgurları fotoğraflıyor, delilleri tek tek işaretliyor ve numaralandırıyoruz. Bulgulara dikkatle yaklaşıyoruz. Özenle toplanan bulguları kriminal laboratuvarda çeşitli tekniklerle inceliyoruz. İncelemeler sonucunda olayların aydınlatılmasını sağlıyoruz” dedi.

Kentte geçen yıl görev aldıkları 2 bin 360 adli olaydan 1846’sının aydınlatılmasına katkı sunduklarını söyleyen Ercan Çekmen, parmak izi ve çeşitli biyolojik bulgulardan yola çıkarak 2022’nin ilk 7 ayında da 1842 olaydan 1318’inde başarıya ulaştıkları bilgisini verdi.