Hatay’ın Guinnes Rekorlar Kitabı’nda Varoluş Çabası!

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Guinnes Rekorlar Kitabı’na adaylık başvurusu yaptığı “Ortak Varoluş” mozaiği yetkililer tarafından bugün resmen incelenerek, ölçümleri yapıldı.

Antakya EXPO alanında yer alan, dünyanın tek parça taban mozaiği olma özelliğini taşımasının yanında Anadolu’nun dört bir yanından temin edilen doğal taşlarla tamamlanan Ortak Varoluş mozaiğinde Asi Nehri, Kel Dağı, Habib-i, Neccar, Amik Ovası ile birlikte Hatay’ın güzellikleri bin 600 metrekarede tek parça halinde sergileniyor.

Guinness Türkiye ekibi, Rekorlar Kitabı’na girmeye aday olarak gösterilen ve Hatay’da yaşamış 13 medeniyeti ve bu topraklardaki kardeşliği yansıtan mozaiğini incelerken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, “Dünyanın en geniş tek parça taban mozaiği unvanı ile Rekorlar Kitabına gireceğimize inanıyoruz. Sonucu heyecanla bekliyoruz” dedi.

Guinness World Records Türkiye Hakem ve Temsilcisi Şeyda Subaşı ise rekorlar kitabına aday olarak gösterilen mozaiğin ölçüm kriterlerini anlatarak, “Dünyada doğal mermer taşlardan oluşan en büyük mozaik rekorunu ölçmek için buradayız. Guinness Records’un en önemli kuralları gereği mozaiğin en az 500 metrekare büyüklüğünde olması gerekmektedir. Ölçümler tamamlandıktan sonra sonucu açıklayıp Hatay Büyükşehir Belediyesi yeni rekoruna sahip olup olmadığını açıklayacağız” ifadelerini kullandı. Guinness yetkilileri mozaiği 60’tan fazla noktadan inceleyerek ölçüm yaptı. Yapılan ölçümlerin incelenmesinin ardından Guinness yetkilileri nihai kararını açıklayacak.

Bir cevap yazın