Hatay’da eylem yapan teröriste kırmızı çizik!

Hatay ve Gaziantep’te bir çok hain saldırının talimatını veren Selahattin kod adlı terörist İzzettin İnan, MİT’in Irak’ın Duhok-Gara bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonda etkisiz hale getirildi.

Pençe Kilit harekâtı bölgesindeki teröristlerin sevk ve idaresinden sorumlu olan ve bu teröristlerle sıklıkla telsiz bağlantısı gerçekleştirdiği tespit edilen İzzettin İnan’ın alınan telsiz sinyalleri üzerine bulunduğu bölgenin koordinatları tespit edildi. Ardından operasyon için harekete geçildi. Gara Dağı’nın Siyani bölgesinde gizlendiği tespit edilen terörist İzzettin İnan Silahlı insansız Hava aracıyla düzenlenen operasyon sonucunda etkisiz hale getirildi.

Gaziantep ve Hatay’daki saldırıların talimatını vermişti

Terörist, Hatay Amanoslar kırsalındayken Gaziantep’te 20 Ağustos 2012 günü Emniyet Müdürlüğü binası önünde bombalı saldırı gerçekleştirilerek 9 vatandaşın ölümü, 63 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırı ile 17 Mayıs 2012 günü Hatay’ın Dörtyol İlçesinde Hatay Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ile Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ın şehit edildiği saldırının da talimatını vermişti.

Terörist, 30 Mayıs 2010 tarihinde ise İskenderun Deniz Kuvvetleri Destek Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığına saldırı düzenlenerek 6 askerin şehit edilmesi, 7 askerin de yaralanması eylemlerine katılmaktan aranıyordu.  PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinden İzzettin İnan’ın Hatay’daki orman yangınında sabotaj talimatını veren isim olduğu ortaya çıktı.

Bir cevap yazın