Bugün günlerden Kırıkhan!

Kırıkhan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Türk Askerinin Kırıkhan’a girişinin 84. Yıl dönümü ilçede törenlerle kutlandı.

Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na kadar mehter takımı eşliğinde yürüyüş yapan Kırıkhan Kaymakam Vekili ve Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ahmet Erol Yiğitalp, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaşlar, burada Ata’nın huzuruna çelenk sundu. Kırıkhan Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Kırıkhan Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz yaptı.

“‘ALLAH, hiç kimseyi VATAN’SIZ bırakmasın”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz; “Kahraman Türk ordusunun Kırıkhan’a gelişinin ve Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 84. yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. 6 Temmuz 1938 tarihinde Kurmay Albay Şükrü Kanatlı komutasındaki 39. Dağ Tugayı 48.Takviyeli Dağ Alayının Hassa üzerinden Kırıkhan ’a girmesiyle bu şanlı olay Hatay ve Kırıkhan tarihine altın harflerle yazıldı. Büyük coşkuyla, neşeyle, bayram gibi karşılanan Kurmay Albay Şükrü Kanatlı, Kırıkhan halkına Atatürk’ün, Türk Ordusu’nun ve Anayurdun ‘Sizlere selamını getirdim’ diyerek Kırıkhan halkıyla bütünleşmiştir. Cumhuriyet döneminde, Hatay konusunu kişisel dava haline getiren Mustafa Kemal Atatürk; ‘Kırk Asırlık Türk Yurdu Düşman Elinde Kalamaz’ ve ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ deyip bütün ağırlığını koyarak siyasi dehası ve ustaca yürüttüğü aktif politikasıyla Hatay’ı önce bağımsız devlet haline getirmiş, ardından Hatay ve ilçelerine Türk ordusunun girmesiyle birlikte yaklaşık 20 yıllık Fransız işgaline son vermiştir. Tarihi Kahramanlık, şan ve şeref dolu Kırıkhan halkımız; ‘Devlet olmayı değil, Millet olmayı tercih etmiş bir millettir.’ Kırıkhan’ımızın düşman işgalinden Kurtuluşunun 84. Yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, bizlere bu günleri hazırlayan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Albay Şükrü Kanatlı ile birlikte tüm silah arkadaşlarını, Milleti ve Vatanı için mücadele veren tüm Şehit ve Gazilerimizi şahsım ve ilçem adına bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu güzel cennet vatanımızı bizlere emanet eden, tüm Şehitlerimizin Ruhları Şad, Mekânları Cennet olsun. ‘ALLAH, hiç kimseyi VATAN’SIZ bırakmasın” dedi.

Atatürk Anıt Alanı’ndaki tören sonrası protokol üyeleri Garnizon Komutanlığını ziyaret etti.

Bir cevap yazın