İskenderun 7’den 77’ye tek yürek

İskenderun’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Türk Ordusu’nun 5 Temmuz 1938’de İskenderun üzerinden Hatay’a girişinin 84. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü kurtuluş coşkusunu İskenderun sahiline taşıdı.

5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında saat: 18.30’de Atatürk Anıt Alanı’ndan başlayan ve Hatay Davası’nın zafer ile sonuçlandığı bu özel günün coşkusunu yüreklerde hissettiren kortej yürüyüşüne Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Suzan Şahin, Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun Kaymakam vekili Polat Kara, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, ilçe belediye başkanları, kurum – kuruluş temsilcileri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve İskenderunlular katıldı.

Mehteran takımı ve folklor gösterisiyle renklenen kortej yürüyüşünde, İskenderunlular Kurtuluş Bayramı coşkusunu birlik ve beraberlik içerisinde doyasıya yaşarken, coşkulu kalabalık ‘40 asırlık Türk Yurdu düşman elinde esir kalamaz!’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e de bağlılığını ortaya koydu.

Başkan Fatih Tosyalı, kortej sonrası yaptığı açıklamada, “Bu anlamlı tarihi gün, Hatay Davasını, Hatay halkının milli iradesinin doğrultusunda sonuçlandığı tarihsel sürecin en önemli aşamasıdır. Albay Şükrü Kanadlı komutasındaki ordumuz Fransız işgali altındaki İskenderun’a 5 Temmuz 1938’de girmiş, bir kurtuluş sevinci ve coşkusu oluşturarak Hatay Davasını beklenen ve özlenen çözümüne büyük ölçüde yaklaştırmıştır. Atalarımızın, değerli büyüklerimizin mücadelesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün desteği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin diplomasi hamlesi, Hatay Davasını büyük önderin istediği bir istikamette sonuçlandırmıştır. Kurutuluş Bayramımızın 84. yıldönümünde, Yurtta Barış Dünyada Barış şiarıyla bütün dünyaya seslenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Albay Şükrü Kanadlı’yı, kahraman ordumuzu ve Hatay davasında canlarını feda eden şehitlerimizi şükranla, sevgiyle ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın