İskenderun’un kurtuluşunun fotoğrafa yansıması!

Türk askerinin Hatay topraklarına İskenderun üzerinden girişinin 84. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali çerçevesinde ‘Hatay’ın Kurtuluşu Sancak, Millet, Devlet Konulu Resim Sergisi’ açıldı.

 İskenderun Deniz Müzesi’nde CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Sn. Dr. Polat Kara, 39´uncu Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İSTE Rektörü Tolga Depci’nin açılış kurdelesini kestiği sergi, 84 yıl önce Hatay’ın anavatana katılması ile Türk Askeri’nin şehre giriş sürecini günümüze taşıdı.

Hatay Devleti’nin ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in torunu Mehmet Mursaoğlu’nun arşivindeki Sancak, Devlet, Millet, Belgelerin Işığında gün gün Hatay’ın Kurtuluş Savaşı, Devletleşme ve Anavatana Katılma Süreci’ni anlatan fotoğraflardan oluşan sergi büyük bir dikkatle gezildi.

Hatay Benim Şahsi Meselemdir; Atatürk’e ve Hatay’a Adanan Hayat Tayfur Sökmen Devlet Reisi; Sancak, Devlet, Millet HATAY ve Tepedeki Göz Belen kitaplarının yazarı Mehmet Mursaloğlu, ilçe protokolüne sergilenen resimlerin içerikleri hakkında bilgiler verirken, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve dedesi Tayfur Sökmen başta olmak üzere silah arkadaşlarının vatana olan bağlılığına ve Hatay’ın anavatana katılma sürecine verdikleri katkıya dikkat çekti.

Bir cevap yazın