Çilek işçilerine, başkan ziyareti

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden çilek hasadı için ilçeye gelen mevsimlik tarım işçilerini kaldıkları çadır kentte ziyaret etti.

Türkiye’nin önemli ihraç ürünlerinin başında gelen ve hasadına başlanan Yayladağı Çileği üretiminin ilçe ekonomisine önemli katkı sağladığını ifade eden Başkan Yalçın, açık alanda yapılan üretimin çok sayıda kişiye istihdam sağladığına da vurgu yaptı.

Tarım işçilerine tahsis edilen çadır kentte incelemelerde bulunarak işçilerin ve ailelerinin mevcut durumu ve yaşam koşulları hakkında bilgi alan, tarım işçilerinin sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Yalçın, sırasında çadır kentte yaşayan çocukları da ihmal etmeyerek, çeşitli hediyeler dağıttı.

Yayladağı çileğinin gelişerek üretiminin artacağını söyleyen Başkan Yalçın, “Mevsimlik tarım işçileri tarımsal faaliyetlerin yürütülmesinde ve devamında iş gücü anlamında ilçemiz açısından can simidi görevi görüyor. Bu ziyaret ile birlikte tarlalarda çalışmak suretiyle geçimlerini kazanan sizlerin yaşadıkları sorunları yerinde tespit ederek çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılmasını amaçladık” dedi.

Bir cevap yazın