İsveç Başkonsolosu’ndan MKÜ’ye övgü

İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, beraberindeki heyetle birlikte Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’yı makamında ziyaret ederek, hem üniversite hem de Hatay hakkında bilgiler aldı.

Makamdaki ziyaretin ardından Rektörlük Konferans Salonunda akademik kadro ve öğrencilere “İsveç’in Başarı İnovasyonu” konulu bir seminer veren Peter Ericson, MKÜ ve Hatay’ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin bölgedeki çalışmalarının çok değerli olduğunu söyledi.

İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson’ın sunumlarının ardından, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ticari koordinatörü Şevin Yalçın tarafından İsveç’te Master Eğitimi başlıklı sunum gerçekleştirildi. İsveç ve İsveç’te master eğitimi ilgili detaylı bilgilerin paylaşıldığı sunum katılımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip edildi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ise İsveç’in inovasyon açısından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu ve İsveç Başkonsolosluğu ile gerçekleştirilen programın, öğrencilerin İsveç’i tanıması ve gelecekte gerçekleştirilebilecek iş birlikleri açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

Seminer katılımcıların İsveç hakkındaki sorularının cevaplanması ile sona erdi.

Bir cevap yazın