Yönder farkıyla ‘Bir Garip Hikâyeler’

Eğitim programlarına sanatı da dâhil eden Arsuz Yönder Okulları’nın ortaokul öğrencilerinden oluşan Tiyatro Kulübü, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Haftası etkinlikleri kapsamında, Aziz Nesin ve Turgut Özakman’ın çeşitli hikâyelerinden oluşan ‘Bir Garip Hikâyeler’ adlı tiyatro oyununu izleyicilerle buluşturdu.

İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda sahnelenen tiyatro gösterisi, okul öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin gezilmesiyle başladı. Tiyatro oyununu izlemeye gelen katılımcıların müzikal sunum eşliğinde beğenisine sunulan resim sergisi, büyük takdir topladı.

Gezilen sergi sonrası katılımcılar, Yönetmenliğini Mahmut Ünver ve Burcu Sürmelioğlu’nun yaptığı ve Arsuz Yönder Okulları Tiyatro Kulübü Öğrencileri’nin sergilediği ‘Bir Garip Hikâyeler’ adlı tiyatro oyunu izledi.

Öğrencilerden oluşan Tiyatro Kulübü, tüm yeteneklerini sergiledikleri oyunda büyük beğeni toplayarak, sahnede dakikalarca ayakta alkışlandı.

Tiyatro Kulübünün yoğun emek ve özveriyle hazırlandık oyunu Arsuz Yönder Okulları Kurucu Ortaklarından Av. Hüsamettin Uslu, Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sami Üstün, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler izledi.

Tiyatro gösterimi sonrası kısa bir konuşma yapan Yönder Okulları Kurucu Ortaklarından Av. Hüsamettin Uslu, eğitimin çocuklar adına verilen en önemli kararların başında geldiğini belirterek, “Hepimiz çocuklarımızın iyi bir eğitim alarak başarılı bir geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasını yürekten isteriz. İşte bu amaçla Yönder Okulları olarak, geleceğimizin emanetçileri olan öğrencilerimize ilham veren bir eğitim ağı oluşturmak ve geleceğe Atatürkçü, bilgiyle barışık, üretken bir nesil yetiştirmek adına sosyal ve kültürel etkinliklere önem vererek, çocuklarımızın da bu alanlara yönelmelerini sağlıyoruz. Ve görünen o ki çocuklarımız yetenekleri doğrultusunda çok büyük bir başarı örneği sergilediler. Onları yürekten kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın