Ferhat Gedik adı İskenderun’a hayat oldu!

Hatay Valiliği koordinesinde, Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay İl Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında oluşturulan Şehit J. Asb. Kd. Bçvs. Ferhat Gedik Ormanı’nda fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Trabzon’un Maçka ilçesinde PKK’lı teröristlerin 15 yaşındaki Eren Bülbül ile birlikte 41 kurşunla şehit ettiği Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik adına Denizciler’de oluşturulan Hatıra Ormanı fidan dikim törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, kahraman şehidin ailesi, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende Şehit Ferhat Gedik’in annesi Hatice Gedik ve Milletvekili Özel ile birlikte ilk fidanı toprakla buluşturan Vali Rahmi Doğan, “Bugün bu alanda diktiğimiz ve can suyunu verdiğimiz fidanlar kahraman şehidimiz Asb.Kd. Bçvs. Ferhat Gedik’in adı ile hayat bulacak ve ormana dönüşecek” dedi.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de, ‘Her fidan bir nefes olsun. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun” diyerek, kahraman şehidimiz Ferhat Gedik’i rahmetle andı.

Şehidimizin kardeşi Arif Gedik, “Öncelikle böyle bir çalışmadan dolayı çok duygulandık, gurur duyduk. Abim bir kahramandı, vatanı ve milleti için canını verdi. Abimin isminin verileceği bu hatıra ormanıyla ilgili çalışma yapan Sayın Valimiz, sayın Milletvekilimiz, sayın Kaymakamımız, sayın Belediye Başkanımız ve desteklerini veren, çalışmalara emek veren herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ağaç dikim töreninin ardından Vali Doğan, Hatice Anne’ye oğlu Şehit J. Asb. Kd. Bçvs. Ferhat Gedik’in de hayat hikayesine yer verilen ve izlendiği ilk günden itibaren gişe rekorları kıran ‘Kesişme; İyi ki varsın Eren’ filminin afişini takdim etti.

Bir cevap yazın