Dikkat!!! Bu gece başlıyor

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Bölgesi’nin kıyı kesimleri için bu gece itibariyle başlayıp, 4 gün etkili olması beklenen zirai dona karşı çiftçileri ve vatandaşları uyardı.

Yapılan son değerlendirmelere göre 18.03.2022 Cumayı 19.03.2022 Cumartesiye bağlayan gece, saat 2’den itibaren önümüzdeki 4 gün süresince, zirai faaliyetlerin devam ettiği Doğu Akdeniz Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde yer yer hafif don riski beklendiğine dikkat çeken Müdürlük, oluşması muhtemel risklere karşı özellikle zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşların kendi bölgeleri ilgili tahmin ve raporları dikkatle takip ederek, tedbirli olmalarını istedi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceğini belirten Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Akdeniz Bölgesi’nin parçalı ve çok bulutlu ve yağışlı geçmesi beklenirken, yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği, iç kesimlerde buzlanma ve don olayının beklendiğini duyurdu.

Bir cevap yazın