EXPO Hatay 2021’e davet çağrısı Adana’dan

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte Adana’da yayın yapan yerel bir televizyon kanalının canlı yayın konuğu oldu. Çukurova’nın iki başkanı, komşu şehirlerin gastronomilerinden, kültürel birikimlerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Hatay’ın gastronomideki zenginliğinin yanı sıra coğrafi önemini de anlatan Başkan Savaş, 1 Nisan’da tüm dünyaya kapılarını açacak olan EXPO 2021 Hatay organizasyonuna davet çağrısı yaptı.

EXPO’nun Türkiye ve Hatay’a oldukça önemli katkılar sağlayacağının altını çizen Başkan Savaş, “EXPO inovatif bir düşüncenin tüm dünya ile paylaşılması kültürüdür. 160 yıllık bir kültür ve yapıldığı her şehre önemli katkılar sağlamış. Antalya’da talihsizliğin yaşanma sebebi de organizasyona altı aylık bakılmasıdır. Biz EXPO’yu ülkemiz ve şehrimiz yaşadıkça kullanacağımız yerler olarak algıladık ve projelendirdik” dedi.

EXPO 2021 Hatay’ın iki bölgede gerçekleştirileceğini de belirten Savaş, “Organizasyonumuzu Antakya-Defne ve İskenderun-Arsuz olmak üzere iki bölgede gerçekleştiriyoruz. EXPO’da uluslararası bahçeler, mutfaklar, sergi alanları, konser alanları, yürüyüş parkuru, yeşil alanlar, tarım ürünleri, gastronomi ve eğitimlerinde olacağı bir alan olacak. Buradaki yapacağımız her şey kalıcı olacak. EXPO alanlarımız Hatay ve Türkiye yaşadıkça yaşayacak. Hatay festivaller ve fuarlar şehri olacak. Bu iki bölge Hatay’a miras kalacak” dedi.

Bir cevap yazın