Bu başarıya şapka çıkarılır!

İstanbul Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden İskenderunlu Yaman Bora Otuzbir ile Ege Kabasakaloğlu teknoloji ve mühendislik konularında ABD’deki dünyanın en iyi teknik üniversitesi M.I.T. (Massachusetts Institute Of Technology)’ye kabul edildi. Daha önce birçok kez uluslararası olimpiyatlarda ve TÜBİTAK Fizik Milli Takımında ülkemizi temsil edip madalyalarla dönen, aynı sınıfı paylaşan iki öğrenciden Yaman Bora Otuzbir’in İskenderun Özel Palmiye Hastanesi’nde görevli Anestezi ve Reanimasyon Uzm. Dr. Mehmet Otuzbir’in oğlu olduğu öğrenildi.

Ortaokulu İskenderun Bahçeşehir Koleji’nde tamamladıktan sonra, TEOG sınavında da Türkiye birinciliğini kazanıp, İstanbul’da yollarının kesiştiği Ege Kabasakaloğlu ile birlikte MIT mülakatlarından geçerek dâhilerin okuluna kabul edilen iki sınıf arkadaşının başarısını Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü, ‘Sınırsız başarı, sınırsız gurur’ sloganıyla paylaştı.

İskenderun Bahçeşehir Koleji Müdürü Mustafa Uçan da, yakından tanıdığı öğrencileri Yaman Bora Otuzbir ve arkadaşı için, “Bazı çocuklar vardır, onlar büyüdükçe ülke büyür” Sevgili öğrencilerimizi, emek veren öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. ABD’deki dünyanın en iyi teknik üniversitesi M.I.T.’ye kabul edilen, İskenderun Bahçeşehir Koleji’nde ortaokulu okuyan sevgili Yaman Bora Otuzbir ve arkadaşı Ege Kabasakaloğlu yolunuz açık olsun. Kıvılcım olarak gidecek, ateş olarak döneceksiniz” paylaşımıyla, yaşadığı sevinci ve gururu dile getirdi.

Bir cevap yazın