ATSO, Başkent’e taleplerini iletti!

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve beraberindeki heyetle, yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin ardından TOBB İletişim Tarım Meclisi Sektör Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Hatay’da Zeytinyağı sektörünü olumsuz etkileyen 5 Litre üstü ihracatın yasaklanması, Tarımsal sulamada kullanılan elektriğe devlet desteği verilmesi, Artan Gübre fiyatları ve Reyhanlı Barajı’nın isale hatlarının acil bitirilmesi gibi pek çok konunun görüşüldüğü ziyarette, Milletvekili Yayman ve beraberindeki heyet yeni Bakan Kirişçi’ye hayırlı olsun dileklerini sunarak, görevinde başarılar diledi.

ATSO heyeti ayrıca, ziyarette tarım ve hayvancılık politikalarını değerlendirilirken, son 10 yılda Suriye krizi, ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle yıpranan iş dünyasına destek olunması taleplerini Bakan Kirişçi’ye iletti.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, son dönemde dünyada yaşanan pandemi ve bölgesel savaşların tarımın bir ülke için ne kadar stratejik ve hayati bir önem taşıdığını ortaya koyduğunu belirterek, “Ülkemiz tarım yapmaya elverişli bir iklime sahiptir. Ancak günbegün artan girdi maliyetleri çiftçimizi zorlamakta bundan dolayı çiftçimiz üretimden uzaklaşmaktadır. Acilen, çiftçimizin üstündeki ağır yükleri almaya mecburuz” dedi.

Bakan Kirişçi Hatay heyetinden gelen talepleri dikkatle dinleyerek çözüm için girişimlerde bulunulacağı sözünü verdi.

ATSO Heyeti daha sonra, Milletvekili Yayman ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin’i ziyaret etti.

Bir cevap yazın