Havuz yüzü görmeyen şampiyonlara alkış

İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Başantrenörü Murat Kaptanoğlu, havuz olmamasına rağmen Türkiye Yüzme Federasyonu 11-12 yaş Ulusal Gelişim Projesi İl İçi 1. Vize Yarışmaları’na damga vurarak, bölge müsabakalarına katılamaya hak kazanan sporcularını tebrik etti.

Bölge ve Türkiye Finali’ne katılım barajlarını en az 3 branş ve mesafeden geçmek için mücadele eden 2011 doğumlu sporcularından Aras Yancı’nın 100 metre Serbestte, 50 metre Sırtüstünde, 50 metre Kurbağalamada ve 50 metre Serbest olmak üzere 4 ayrı birincilik elde ettiğini söyleyen Kaptanoğlu, Melis Kurt’un 100 metre Serbestte ve 50 metre Sırtüstünde ikincilik, 50 metre Serbestte birincilik; Alin Kından’ın 50 metre Serbestte üçüncülük, 100 metre Kurbağalamada birincilik, 50 metre kurbağalamada ikincilik elde ederek  07-08 Mayıs 2022 tarihlerinde Gaziantep’te yapılacak olan Bölge müsabakalarına katılamaya hak kazandıklarını söyledi.

İskenderun’da yüzme ve sutopu faaliyetlerinin Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzu’nun yıkılması ile durduğunu veya yok denecek kadar azaldığını söyleyen İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Başantrenörü Murat Kaptanoğlu “ Şehrimizdeki tek yarı olimpik havuzun yıkılması ile İskenderun yaklaşık iki yıldır havuzsuz kaldı. Bizim gibi performans anlamında faaliyet gösteren ve ulusal müsabakalara sporcu yetiştiren kulüpler bu anlamda ciddi sıkıntılar yaşadı. Sporcularımız iki yıldır olimpik havuz yüzü görmedi ama çalışmalarımızdan da hiç vazgeçmedik. Lisanslı sporcu sayımız bu süreçte çok düştü. Hayallerinden vazgeçmeyen ve bu sporu bırakmak istemeyen sporcularımızla deniz ve kara antrenmanları yaptık. 12 metrelik küçük özel bir havuzda su antrenmanlarımızı yapmaya çalıştık. Melis, Aras ve Alin hayallerinden vazgeçmeden, tüm imkânsızlıklara rağmen çalışmalardan kopmayan 2011 doğumlu sporcularımızdır. Yüzme yaşantılarına başlamadan havuzsuz kaldılar. Olimpik havuzu olmayan bir şehirden, katıldıkları ilk resmi müsabakada barajları geçerek bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandılar. Bu imkanlarla bir anlamda zoru başardılar. Şimdiki hedefleri Türkiye Final baraj derecelerini geçmek. Sporcularımı ve ailelerimi kutluyor, inşallah daha iyi şartlarda çalışabilme imkanıyla çok daha iyi başarılara imza atacaklarına inanıyorum” dedi.

İskenderun Belediyesi Yarı Olimpik Havuzu’nun açılmasıyla şehirdeki çok büyük bir eksikliğin giderileceğini de ifade eden Kaptanoğlu,  havuzun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bir cevap yazın