Çiftçinin derdi Milletvekili Yayman’ın derdi!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, barajlardaki doluluk oranının artmasıyla, çiftçilerin bu yıl kuraklıktan etkilenmeyeceğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl 51 ilde yaşanan kuraklıktan dolayı çoğu çiftçinin ekim yapamadığını, çoğunun da ürünlerini hasat edemediğini anımsatan Milletvekili Yayman, Hatay’da ise Tahtaköprü Barajı’na Temmuz-Ağustos aylarında 50 milyon m3 suyun Menzellet’ten getirilmesiyle küresel kuraklığın hafif atlatıldığına değindi.

Yayman, “Bugün itibariyle Tahtaköprü Barajı 115 Milyon m3, Büyükkaraçay Barajı 50 Milyon m3, Yarseli Barajı 25 Milyon m3 su depolamış bulunmaktadır. Mart ve Nisan yağışlarıyla özellikle Tahtaköprü Barajımız daha da dolacaktır. Büyükkaraçay Barajı bitmedi, baraj yapılmayacak dediler ancak şuan 50 milyon m3 su dolu. Samandağ’a su vermek için yapılan baraj, HBB HATSU tarafından Samandağlıları cezalandırmak için şehre su veremiyor. Halkımız herkesin gerçek yüzünü görsün” dedi.

Yapımı tamamlanan ve dolan barajların çiftçinin sulama derdini bitireceğini ifade eden Yayman, “Ben de bir çiftçiyim. Köyde yaşıyorum. Çiftçimizin derdi benim derdimdir. Çiftçimizin yanındayız. Çabamız son yağışlarla barajımızı yeterince doldurmak ve yaza sorunsuz girmektir. Tahtaköprü barajı yükseltilmesiyle 450 milyon m3 su tutma kapasitesine sahip oldu. Barajlar yoğun yağışların da etkisiyle hızla doldu. Suyumuzu dikkatli kullanırsak bu yıl DSİ sulama havzalarında su sorunu yaşamayacağız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın