Muhasebecilerden yağmur altında Ata’ya saygı

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Muhasebeciler Haftası dolayısıyla sağanak yağış altında Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sundu. İskenderunlu Serbest muhasebeci, mali müşavir, yeminli ve serbest denetçiler ile bu mesleğe gönül veren çalışanların katıldığı tören çelenk sunumu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, devletin ihtiyaç duyduğu vergi gelirlerinin toplanmasına aracılık eden muhasebecilerin zor bir görevi yerine getirdiğini belirterek, “Devlet ile mükellef arasında köprü vazifesi gören biz Mali Müşavirler mevzuatların sürekli değişmesi ve teknolojik gelişmeler ışığında artık işlemlerin çoğunu bilgisayar ve internet ortamında gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle Meslektaşlarımızın sürekli kendini geliştirmesi ve teknolojiye ayak uydurması gerekir. Yaşanan şu zorlu süreçte gerek tahsilatlarımız gerekse ücretlerimizde yaşadığımız sıkıntıların sona ermesini temenni ediyorum. Bu vesileyle, tüm meslektaşlarımızın yağmurlu bir günde bir araya gelmemize vesile olan Muhasebeciler Haftasını kutluyorum” dedi.

Atatürk Anıtında düzenlenen törenin ardından İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yönetim ve üyeleri dernek binasına geçerek, bu anlamlı günü hep birlikte kutladı.

Bir cevap yazın