Başkan Savaş, ‘Tarihi imzada özlemini çektiğimiz cümleler var!’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 6 liderin imzaladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’nin Türkiye için çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi genel başkanlarının Yarının Türkiyesini inşa etmek için hazırladıkları Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelip ortak metin imzalamasını değerlendiren Başkan Savaş, liderlerin zaman planlamasını da çok iyi yaptığına dikkat çekti.

Altı liderin ortak metne imza atmasını ülke ideallerini gerçekleştirme adına önemli bir adım olduğunu söyleyen Savaş, “Türkiye öyle bir pozisyona geldiki kişiler, kendi ideolojilerinden çok ülke ideallerini düşünür oldu. Sayın genel başkanlarımız, yıllardır özlemini çektiğimiz cümleleri ortak metinle deklare etmiş. Zaman açısından da çok isabetli bir deklarasyon oldu. İnsanlarımız da bu metinde yer alan ifadeler çerçevesinde bir Türkiye istiyor” diyerek altı liderin bir araya gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

‘Geçen 20 yıl koalisyon günlerini bile arattı’

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için iktidarın koalisyon hükümeti benzetmesine cevap veren Savaş, “Parlamenter sistem demokrasinin tecellisi için çok önemlidir. Geçmişte koalisyon hükümetlerinde belki sıkıntı yaşadık ama 20 yıllık süreye baktığımızda gerek Meclis’te gerek ekonomik göstergelerde bugünler koalisyon günlerini bile arattı. Koalisyon günlerinden herkes ders almıştır ama 20 yıllık geçmişimizden de alınacak çok fazla ders var” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın