Vergi, geleceğin teminatıdır!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 33. Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde Hatay Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Hoşsohbet ortamında geçen ziyarette Vali Doğan, Hatay’ın vergi sıralamasında 7. sırada olduğunu belirterek, vergisini ödeme gayretinde olan mükelleflere de ayrıca teşekkür etti.

Vergi Haftası etkinliklerinin toplumda vergi ödeme bilinci oluşturmayı amaçladığını da ifade eden Doğan, “Hatay, yapılan kamu harcamalarının üzerinde vergi ödeyen bir ilimiz. 2021 yılı tahakkuk tutarı 28 milyar TL olup, tahsilat tutarı 25 milyar TL ile Türkiye 7.’si olan İlimizin, tahsilat oranı ise %83’dür. Yıllar itibariyle ortalamaya bakıldığında Hatay, genellikle Türkiye ekonomisinde ilk 10’nun içerisinde yer almakta. Temennimiz; daha çok yatırım yapılması, daha çok kazanıp daha çok vergi verilmesi ve daha çok istihdam alanı yaratılmasıdır” şeklinde konuştu.

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu ise verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergi ödeme alışkanlıklarının artırılması amacıyla her yıl ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri düzenlendiklerini belirterek, “Bu yıl da 21-27 Şubat tarihleri arasında 33. Vergi haftası etkinliklerimiz yapılacaktır. Vergisini düzenli ve tam ödeyen mükelleflerimizi iş yerlerinde ziyaret edeceğiz. Bu konuda bilinç oluşturmak amacıyla afiş, pankart asılması ve çalışanlara yönelik etkinlikler düzenleyeceğiz’’ diyerek düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Bir cevap yazın