İşte Hatay’ın avlak haritası

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu kararınca Hatay’da avlanılacak avlaklar, bölgeler ve ava yasak sahalar açıklandı.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nca paylaşılan 2021-2022 Hatay Avlaklar Haritası’nda yer alan 24 Devlet avlağı(D.A.), genel avlak(G.A.) ve örnek avlak(Ö.A.) sahası içerisinde 7 bölge özel kanunlarla korunan alan, 2 bölge örnek avlak ve bir bölge de yaban hayatı geliştirme sahası ilan edildi.

Hatay’da ava açık ve kapalı sahaları ve sınırları gösteren haritada avlak bölgeleri şöyle açıklandı: Yayladağı Keldağı D.A., Defne Ziyaret Dağı G.A., Samandağ Asi G.A., Altınözü Yarseli G.A., Samandağ Musa Dağı D.A., Antakya Kızıldağ D.A., Antakya – Reyhanlı Amik Ovası G.A., Arsuz Sadağan D.A., Belen Atik D.A., İskenderun Körfez D.A., İskenderun Mığırtepe D.A., Topbağazı G.A., Kırıkhan Gölbaşı G.A., Hassa Köroğlugeri D.A., Hassa Çardak D.A., Dörtyol Üçkoz D.A., Gülbaba D.A., Kalecil D.A., Erzin Şahin Tepesi G.A., Zorkun Yaylası D.A., Toprakkale G.A., Hınzırlı Ö.A. ve Büyüktüz Ö.Ö.

Bir cevap yazın