Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” olarak ilan edilmesi dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.
HBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü tarafından “Annem İçin Tasarlıyorum” teması ile Hatay’ın 6 farklı ilçesinde çocuklar Anneler Günü dolayısıyla annelerine özel el emeği ürünler tasarlama fırsatı buldu.
Antakya, İskenderun, Altınözü, Samandağ, Payas ve Erzin olman üzere Hatay’ın 6 farklı ilçesinde düzenlenen etkinliklere HBB Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Kandemir ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Bahattin Toptaş da katılarak aileler ve çocuklarla bir araya geldi.
Yaklaşık 5 bin aileye ulaşılan “Annem İçin Tasarlıyorum” teması buluşmalarında ahşap boyama, seramik, takı tasarımı gibi geleneksel el sanatlarının yanı sıra, canlı müzik, söyleşi, palyaço gösterileri, balon şovlar, animasyon gösterileri ve sanal gerçeklik gözlükleriyle bilimden sanata yolculuk gibi çeşitli aktivitelerle katılımcılara keyifli anlar yaşatıldı.
HBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi yetkilileri, çocukların yaratıcılığını geliştirirken aynı zamanda aile bağlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını ve aile kurumunun güçlenmesi adına benzer projelere öncülük edeceklerini belirtti.