İskenderun’da 3 noktaya park yasağı getirildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME), 2025 yılı Nisan ayı toplantısında trafik yoğunluğunu önleyecek ve ulaşım sorunlarına çözüm olacak kararlar aldı.

HBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör başkanlığında 29 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda İskenderun’da bazı noktalara park yasağı getirildi.

HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığınca; İskenderun ilçesi, park halindeki araçların trafik sirkülasyonunu olumsuz etkilemesi sebebiyle Mete Arslan Bulvarı, Şemsettin Mursaloğlu Lisesi ile 115. Sokak kesişiminden 89. Sokak kesişimine kadar olan yolda, park yasağı kararı alındı.

Antakya, İskenderun, Dörtyol, Kırıkhan ve Erzin’de bazı çocuk parkı ve eğitim kurumlarının bulunduğu caddeler trafik güvenliğini arttırmak için hız kesici kasis yerleştirilmesi kararlaştırıldı.

Trafik yoğunluğunun önlenmesi amacıyla Arsuz Karaağaç Mahallesi, Konarlı Plajı ve ve Toprak Mahsulleri Ofisi Kampı güzergahındaki sahil yolunda trafik akışı tek yön olacak şekilde düzenlendi.

 

Bazı yollar trafiğe kapatıldı

TOKİ konut inşaatlarının devam ettiği Belen Şekere, Derebahçe ve İssume Mahallelerinde bazı yolların trafiğe kapatılması kararlaştırıldı.

Vatandaşların hastaneye giderken trafik yoğunluğundan etkilenerek mağdur olmamaları amacıyla Defne Harbiye Mahallesi’nde toplu ulaşım güzergâhlarının, Defne Devlet Hastanesi’ne hizmet verecek şekilde düzenlenmesi karara bağlandı.

Payas şehir içi toplu ulaşım güzergâhları ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde güzergâhlar, araç sayıları ve özellikleri yeniden belirlendi ve karara bağlandı.