Minik şefler, Hatay Kömbesi’ni sevgiyle yoğurdu!

Hatay Valiliği himayesinde yürütülen “Yüreğimizdeki Işık Projesi” kapsamındaki çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programı çerçevesinde Kömbe Atölyesi’nde buluştu.

Kentin yemek kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla gerçekleşen etkinlikte deprem sonrası yetim ve öksüz kalan çocuklara Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın eşi Esra Masatlı ile Çankaya Konakları Oteli Sahibi Zekiye Çankaya Fakıoğlu eşlik etti.

Hatay Gastronomievi’nin deneyimli şefleri eşliğinde Antakya’da bulunan tarihi bir konakta hizmet veren Çankaya Oteli’nde gerçekleştirilen atölyede çocuklar, Hatay’ın coğrafi işaretli ürünü olan Antakya kömbesinin yapımını öğrendi.

“Sevgiyle yoğrulan her şey; çocuklarımızın yüreğinde ışık olur, umut olur, yarın olur” diyen Esra Masatlı, Hatay gastronomisinin coğrafi işaretli simge değerlerinden geleneksel kömbe yapımını deneyimleyen çocukların hem ilin gastronomi değerleri ile tanıştığını, hem de ekip çalışması ve iş birliği becerilerini geliştirmenin, üretmenin ve paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Daha aydınlık ve güçlü yarınlar için Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Konakları Oteli Sahibi Fakıoğlu’na gönülden destekleri için de teşekkür eden Masatlı, bu çocukların geleceğimizin teminatı olduğunu ifade etti.

Etkinlik sonunda öğrenciler Kaytaz böreği ile kendi elleriyle yaptıkları kömbeleri afiyetle yedi.