Hatay’da depremde oluşan yaraları şeker hastalığı nedeniyle iyileşmeyince sağ bacağı ampute edilen 60 yaşındaki Emine Kahramanoğulları, Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde takılan protezle yeniden yürümeye başladı.
Uzun yıllardır şeker hastalığıyla mücadele eden 3 çocuk annesi Kahramanoğulları, deprem anında Antakya Çekmece Mahallesi’ndeki evinden çıkarken merdivendeki molozlara çarparak sağ bacağı yaralandı.
Adana ve Mersin’deki hastanelerde tedavi gören Kahramanoğulları’nın yaraları, şeker hastalığı nedeniyle iyileşmeyince bacağı diz altından ampute edildi. Kahramanoğulları, kendi imkanlarıyla yaptırdığı proteze alışamaması sonucu yürüyemedi.
Bunun üzerine Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezine başvuran Kahramanoğulları’nın bacağından ortez-protez bölümünde görevli Fiziksel Engelliler Vakfı doktorlarınca ölçü alındı. Kendisine uygun tasarlanan protezi iki ay önce takılan Kahramanoğulları, yeniden ayağa kalktı.
Emine Kahramanoğulları, deprem sırasında panikle evden çıktığı sırada yara alan bacağının tedaviye rağmen iyileşmediğini belirterek, “Hastaneden sonra memlekete dönüp kızımın evine gittim. Kızım bana baktı ama çok acılar çektim. Ayağa kalkmak, yürümek istiyordum ama maalesef düşüyordum. Bir tanıdığım sayesinde Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezini duydum. Merkezde çok güzel karşılandık. Allah hepsinden razı olsun. İlk zamanlar istediğim gibi yürüyemediğim için çok üzülüyordum ama bu protezle ayağa kalkınca çok mutlu oldum. Tekrar ayağa kalkacağımı hiç düşünemiyordum” dedi.
Merkezin Hatay’da bulunmasının büyük avantaj olduğunu belirten Kahramanoğulları, fizik tedavi görmeye devam ettiğini sözlerine ekledi.