Gençler, Hatay İstasyon’da geleceğin rotasını çizdi!

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı koordinasyonunda, Hatay İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından  düzenlenen “Genç AR-GE İnovasyon Çalıştayı” gençlerden yoğun ilgi gördü.

2025 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında Expo alanı Hatay İstasyon’da hayata geçirilen çalıştayın açılışı İl Müdür Yardımcısı Selim Yiğit tarafından gerçekleştirildi.

Bilim, teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilirlik alanlarındaki farkındalığı artırmak, gençlerin yaratıcı fikirlerini projelere dönüştürmelerine destek olmak ve uygulamalı deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen çalıştayda 15 ilçeden 80 lise öğrencisi yer aldı.

Katılımcı öğrenciler, gün boyu süren atölye çalışmalarıyla Astronomi ve Uzay Bilimleri, Robotik ve Yapay Zekâ, İklim Değişimi ve Sürdürülebilirlik, Sanat ve Teknoloji, Biyoteknoloji ve Genetik, Girişimcilik ve İnovasyon alanlarında hem teorik hem de pratik eğitimler aldı, fikirlerini paylaşma ve projelendirme imkânı buldu.

Çalıştayın kapanış ve sertifika törenine katılarak öğrencilere katılım belgelerini takdim eden Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz,  gençlerin bilime olan ilgisini artırmak ve geleceğin teknolojilerine ışık tutmak amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak, emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

Hatay İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimlerini destekleyeceğine inandığı çalıştayın bir başlangıç olduğunu belirten Tüysüz, gençlere yeni fırsatlar sunmaya, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya devam edeceklerini ifade etti.