Afetzedelere Psikososyal Destek!

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda depremden etkilenen bireyler için Psikososyal Destek Birimleri kuruldu.

Depremzedelerin ruh sağlığını korumak, güçlendirmek ve iyileştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve DSÖ desteğiyle Hatay İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda kurulan Psikososyal Destek Birimleri’nin Antakya’da Serinyol Elele Dayanışma Derneği(SEDYAD) yerleşkesinde hizmet vermek üzere işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sıtkı Sönmez, SEDYAD Başkanı Ethem Asker, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı İlhami Sönmez, SEDYAD Psikologu Gonca Ünsal ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Gülnur Barutcu imza attı.

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sıtkı Sönmez, protokol kapsamında yerleşkede 1 psikolog görevlendirilerek depremzede bireylere danışmanlık ve bireysel psikolojik destek seansları verileceğini, ayrıca MKÜ ve 2. basamak sağlık kurumlarındaki psikiyatristlerle de işbirliği yapılacağını ifade etti.