Tosyalı’dan ‘Bir Dünya Hikayesi’!

Tosyalı Holding, Contemporary İstanbul Vakfı ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında Contemporary Istanbul’un 19’uncu edisyonunda heykeltıraş Osman Dinç’in eserlerini sanatseverlerle buluşturacak. Tosyalı partnerliğinde bu yıl 23-27 Ekim’de gerçekleşecek Contemporary Istanbul’un 19. edisyonunda, Osman Dinç’in çeliği sanat eserine dönüştüren “Bir Dünya Hikayesi” sergisi sanatseverlere sunulacak.

70 yıllık köklü üretim geleneği ile kadim bir element olan demiri hayatın her alanına sunarak zamansız bir forma dönüştüren Tosyalı, İstanbul’da Osman Dinç ile işbirliğine giderek çeliği sürdürülebilir sanatla bir araya getiren benzersiz bir sergide sanatseverleri ağırlayacak.

Çeliğe hayat veren sıra dışı eserleriyle tanınan Dinç’in “Bir Dünya Hikayesi” adını taşıyan sergisi, eserlerinde çeliğin evrensel ve zamansız yapısını kullanarak zamanı ve mekanı yeniden tanımlama çabasını ortaya koyarken, Tosyalı Holding’in geçmişten geleceğe uzanan değerlerinin de bir yansımasını simgeliyor. Proje aynı zamanda endüstriyel bir malzeme olan çeliğin sanatsal bir dönüşümle kolektif belleğin bir parçası haline nasıl getirilebileceğine yönelik eşsiz bir örnek sunuyor.

Sürdürülebilirliği en temel gündem maddesi olarak belirleyen Tosyalı, 2021’de Contemporary Istanbul Vakfı ile başlattığı uzun soluklu işbirliğini sürdüreceği yeni sergi 14 ülkeden 50 çağdaş sanat galerisinin temsil ettiği sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapacak. Haliç’te yer alan Tersane Istanbul’un tarihi mimarisine yayılacak olan 19.Contemporary Istanbul, bu yıl mekanın farklı noktalarında yer alacak. Fuar, İstanbul’un ve Haliç’in karakteristik siluetini fon olarak alacak Tersane Istanbul Event Hall, Rixos Tersane İstanbul’un balo salonu ve Haliç kıyısındaki teraslarda bulunan açık alanlar da dahil olmak üzere üç farklı mekanda gerçekleştirilecek.