12. Antakya Uluslararası Film Festivali tam gaz!

Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Antakya Uluslararası Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

‘Bir Başka Aşk’ filmi özel gösterimi ile başlayan festivalin ilk günü depremzede çocuklara, Japonya İle Türkiye Arasında Diplomatik İlişkilerin Başlamasının 100. Yıl Dönümü Kutlamaları kapsamında Japonya Büyükelçiliği’nin katkısıyla Japon anime filmleri “Ruhların Kaçışı” ve “Mayoiga Burnu” izletildi.

Antakya Koç Konteyner Kent Kongre Salonu ile MKÜ İletişim fakültesi Konferans salonunda devam eden gösterimlerde  70’e yakın film ekrana yansıyacak.

Ansam Kültür Derneği ve Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu, festivallerin 6 Şubat 2023’teki depremlerin ardından daha anlamlı hale geldiğini ve Hatay’ın sanatla iyileşeceğini belirterek, “Deprem gibi doğal afetler sonrası yardımlaşmayı bir insanlık, vicdan ve vatandaşlık görevi bilen insanlarımızın yardımları ve katkılarıyla bu zorlu süreçte yalnız bırakılmayacağımız inancı içindeyiz. Depremin acılarını unutturmaya çalışmak en büyük arzumuzdur. Bu konuda üstümüze düşeni yapacağız. Bu yıl 35-40 ülkeden gelen filmlerin seçkisini izleyeceğiz. Uzun metraj filmler, kurmaca, kısa, animasyon ve deneysel seçkilerimiz ve belgesellerimiz de var. Yaklaşık 70’e yakın filmimiz var” dedi.

Festival sürecinde gösterime girecek olan filmler, Koç Konteyner Kenti’ndeki etkinlik alanı ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda izlenebilecek.

  1. Antakya Uluslararası Film Festivali 24 Ekim’e kadar sürecek.