İMYO’da ilk ders NARKO-GENÇLİK!

İMYO’da ilk ders NARKO-GENÇLİK! 6 şubat depremi sonrası, eğitime yeni bir başlangıç yapan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO)’nda ilk ders İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’in katılımıyla uyuşturucuyla mücadele oldu.

İSTE Rektörü Tolga Depçi ve Müdür Güneş’in yanısıra Hatay Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İSTE personeli ve öğrencilerin katıldığı derste Narkorehber Gençlik Modeli sunumu yapıldı.

Madde kullanımı ve bağımlılığa karşı bilgilendirme yapan ekipler, uyuşturucuyla mücadelede izlenmesi gereken yollar, En iyi narkotik polis; Anne, UYUMA Aplikasyonu Kurulum ve Kullanımı hakkında sunum yaparken, Müdür Nevzat Güneş, öğrencilere bağımlılıkla mücadelede ’Gözümüz olun’ dedi.

Davetlerinden dolayı İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’ye teşekkür eden İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, öğrencilere şöyle seslendi; “Sizler bizim geleceğimiz, evladımız her şeyimizsiniz. Yarın bizlerin yerinde sizler olacaksınız. Uyuşturucu konusu gençliğin baş belası. Nelerden korunmanız gerektiğini bilmeniz lazım” dedi. Rektör Depci ise yeniden İMYO’da eğitime başlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “İMYO’da sizinle beraber olmak çok güzel. Eksik binalarımızın yapımı da en kısa zamanda tamamlanacak ve siz tüm imkanlarıyla kampüsünüze kavuşmuş olacaksınız. Davetimizi kırmayarak gelen Emniyet Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. Hayat tecrübelerim öğretti ki kötü arkadaşlar hayatınızı mahvedebilir. Dikkatli olun, dönüşü olmayan yollara girmeyin. Üniversitemiz Türkiye’de ilkleri başarıyor. Biz çok çalışmalıyız ve güçlü olmalıyız ki ülkemiz güçlü olsun, ülkemiz güçlü olsun ki mazlum coğrafyalara yardım edebilelim” şeklinde konuştu. Rektör Depci sunumun ardından Emniyet Müdürü Güneş’e MYO Kampüsünde 2024 kişinin bağışlarıyla ve 91 milyon Türk lirası hibe ile inşa edilen ve açılışı yapılan sınıf ve laboratuvarları gezdirdi.