Sanayinin kalbindeki meslek yüksek okulunda ilk ders heyecanı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Kaynakçılık Meslek Yüksekokulu Kaynak Teknolojisi programı öğrencileri ilk derslerini İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’den aldı.

İSTE bünyesinde en büyük hayalini gerçekleştirerek, kurulan meslek yüksekokulunda ilk derse giren Rektör Depçi, ara eleman değil, aranan eleman olması amacıyla çıktıkları bu yolda öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra, sanayi içinde 6 aylık eğitim imkanı da sunacaklarını anımsattı.

Rektör Depci oryantasyon dersinden sonra, yaptığı değerlendirmede, “Bugün Kaynakçılık Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizle oryantasyon dersi için bir aradaydık. Kaynak alanında hem devlet hem de özel üniversiteler içerisinde Türkiye’nin en büyük ve modern kaynakçılık mükemmeliyet merkezini kurduğumuz İSTE’de kaliteli eğitimlerle yetiştireceğimiz, gençlerin çok güzel işler yapacağına inanıyorum. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar hocamızın oluruyla Organize Sanayi Bölgesi’nin kalbinde iş birliği içerisinde kurduğumuz Meslek Yüksekokulumuz ve en yüksek teknolojiyle bölgeye kazandırdığımız, Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezimizi ülkemizin geleceği için atılmış çok önemli adımlardan biri olarak görmekteyiz. Göreve geldiğim dönemde verdiğimiz projeyi çok şükür Rabbime, yapmak nasip oldu. Daha nice başarılar elde edeceğimizden kuşkum yok” dedi.