Göçmen kaçakçılığına ‘şok’ baskın!

Kocaeli merkezli, Hatay dahil 6 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 13 şüpheliden 12’si tutuklandı.
Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ile Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde 12 Temmuz’da çalışma başlatıldı.
3 ay süren çalışmanın ardından, yasa dışı yollarla düzensiz göçmenleri yurda sokan, barınmalarını ve nakillerini sağlayan şüphelilerin yakalanmasına yönelik Kocaeli, Ankara, Mersin, Hatay, Gaziantep ve Kilis il emniyet müdürlükleri ile özel harekat destekli farklı zamanlarda 5 ara operasyon gerçekleştirildi.

Yabancı uyrukluları sınır illerinde şok ev olarak tabir edilen yerlerden barınmalarını sağladıkları, temin ettikleri araçlar ile öncü-artçı olarak batı illerine naklettikleri ve bu eylemleri örgütlü hareket ederek gerçekleştirdikleri değerlendirilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda, 13  organizatör  gözaltına alındı. Haklarında adli işlem yapılan şüphelilerden 12’si çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
Bu arada operasyonda yakalanan 2′ si tahdit kayıtlı olmak üzere 33 yabancı uyruklu düzensiz göçmen ise Kocaeli Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Düzensiz göçmenlerin naklinde kullanılan 5 araç hakkında tedbir kararı, 1 araç hakkında ise ilgili kanun kapsamında alıkoyma kararı verildi.
Şüphelilere ait araçlarda ve adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal ile sahte 3 bin dolar ve 7 bin 400 lira ele geçirildi.