Atakaş Çelik işçileri, sendikalarıyla buluştu

Kısa süre önce Birleşik Metal-İş Sendikası saflarında örgütlenen Atakaş Çelik işçileri, Payas’ta düzenlenen toplantıda sendikal kadroyla bir araya geldi. Genel Başkan Özkan Atar, Genel Sekreter Ali Çeltek, sendikanın Anadolu Şubesi yöneticileri, uzmanları ve hukukçularının da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, emekçilere ‘Asla yalnız yürümeyeceksiniz’ mesajıyla her zaman yanlarında olunacağı mesajı verildi.

Toplantıya ayrıca Atakaş Çelik işçilerinin yanısıra 61 gün sürdürdükleri grevi kazanımla sonuçlandıran ve ilk toplu sözleşmelerine kavuşan Befesa işçileri ile Yücel Boru, Çayırova Boru ve Çimsataş işyerlerinden temsilciler katıldı.

Toplantıda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, birlik ve beraberliklerini bozmadan haklarına, geleceklerine sahip çıkan ve sendikalarıyla buluşan Atakaş işçilerine teşekkür ederek, Türkiye genelinde 130 işyerinde toplu sözleşme yapan, 40 bin üyesiyle mücadele eden bir sendika olduklarını belirtti.

Atakaş Çelik’te artık yetkili sendikanın Birleşik Metal-İş olduğunu vurgulayan Atar, işçilerin çalışma koşullarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.

Genel Sekreter Ali Çeltek’in kapanış konuşmasının ardından, toplantı katılımcıların hep bir ağızdan attığı ‘İşçi sendika omuz omuza! Birleşe birleşe kazanacağız!’ sloganlarıyla sona erdi.