Op. Dr. Şerif Hürriyetoğlu’na ‘normal doğum’ plaketi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Beştepe’deki Normal Doğum Eylem Planı Toplantısı’nda Reyhanlı Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Şerif Hürriyetoğlu’nu plaketle ödüllendirdi. Hürriyetoğlu, ülke genelinde normal doğum oranı yüksek 3 hekimden biri oldu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun da katılımıyla “Doğal Olan Normal Doğum” temasıyla düzenlenen toplantıya Hatay’ı temsilen İl Sağlık Müdürü Dr. Sıtkı Sönmez ile Reyhanlı Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Şerif Hürriyetoğlu katıldı.

Normal doğumun teşviki amacıyla hazırlanan eylem planının detaylarının aktarıldığı toplantıda konuşan Emine Erdoğan, konuşmasına anne ve bebek arasındaki özel ilişkiden bahsederek başladı ve normal doğumun faydaları ile sezaryenin risklerine değindi. Emine Erdoğan, Türkiye’de dünyaya gelen iki çocuktan birinin sezaryenle doğduğunu, sezaryenin ise anne ve bebek üzerinde hasarlar bıraktığının bilimsel olarak bilindiğini söyledi.

Emine Erdoğan konuşmasının ardından, normal doğum oranı yüksek hekimler ve ebelere plaket takdim etti. Hatay’da yaptırdığı normal doğumdaki yüksek oran ve normal doğumu teşvik çalışmalarından ötürü Reyhanlı Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Şerif Hürriyetoğlu plaketini Emine Erdoğan’ın elinden aldı.