Hatay’da ‘Ben Okurken’ temalı 14 eğitim projesi uygulanacak

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Hatay AR-GE tarafından düzenlenen 2024-2025 eğitim öğretim yılı proje lansman toplantısında 14 proje tanıtıldı. 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen ve tüm ilçelerin alanında uzman öğretmenlerin proje fikirlerini sunduğu Eğitim Vizyonu Çalıştayı kapsamında hazırlanan projeler “Ben Okurken” ana teması altında hazırlandı.

Geniş katılımlı toplantıda konuşan Hatay İl Milli İl Müdürü Harun Tüysüz, 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Eğitim Vizyonu Çalıştayı’nın eğitim seferberliğinin bir parçası olarak önemli bir rol oynadığını ifade ederek, bu çalıştayın sonunda da yapılan değerlendirmeler,  öğretmenlerin proje fikirleri, yerel ihtiyaçlar, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık kriterlerine göre Doğanın rengi çocuk(Köklerimiz toprakta, renklerimiz doğada), Hayal ediyorum tasarlıyorum(Zekanı konuştur, hayallerini gerçekleştir), Sıfır atık sanatla buluşuyor, Geleceğin mucitleri burada yetişiyor, Öğretmen akademisi, şehir ve kültür akademisi, edebiyat akademisi, müzik akademisi, Erasmus ile öğren, geliş, keşfet; 3. HEROD Bilim ile aydınlanıyor(Bilimin ışığında geleceği aydınlat) gibi pek çok projenin de ortaya çıktığını ifade etti.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin geleceğinden ilham alan bu projelerin, öğrencilerin sadece bilgi edinmesini değil, aynı zamanda karakter inşa etmelerini de hedeflediğini vurgulayan İl Müdürü Tüysüz, “Eğitim, insanı şekillendiren ve erdemli bir birey haline getiren bir süreçtir. Amacımız, bilgi sahibi olmanın yanında erdemli, sorumlu ve küresel vatandaşlık bilincine sahip, insanlığa hizmet eden bireyler yetiştirmektir” derken, yenilikçi ve beceri temelli eğitim yaklaşımını benimsediklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından, AR-GE Proje Koordinatörü Cihangir Girişken tarafından AR-GE Birimince bu yıl yürütülecek tüm il projelerimiz hakkında bilgiler verilerek 14 projenin tanıtımı yapıldı.

İlçe Müdürleri Toplantısı

Programın ardından İl Müdürlüğü toplantı salonunda İlçe Müdürleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

İl Müdürü Dr. Harun Tüysüz başkanlığında yapılan toplantıda yeni maarif eğitim modeli etkinliklerinin değerlendirilmesi ve sahaya doğru bir şekilde anlatılması, norm fazlası öğretmenlerin ihtiyaç olan yerlerde değerlendirilmesi, ücretli öğretmen görevlendirmeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü programları, özel kursların dönüşümü, özel okullarda Bakanlıkça onaylı ders kitaplarının kullanılması konusunda gerekli takibin yapılması, Velivizyon, Dilimizin Zenginlikleri, Harezmi Eğitim Modeli gibi Bakanlık projelerinin takibinin yapılması, DYK denetimlerinin yapılması, İl Millî Eğitim projelerinin takibinin yapılması gibi gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.