Hatay, kadınlarla güçlü!

Hatay’da kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmelerine büyük katkı sağlayacak olan “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi”nin açılışı gerçekleşti.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın eşi Esra Masatlı’nın katılımıyla deprem sonrasında Valilik koordinasyonunda kurulan 14 yeni kadın kooperatifinin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Kooperatif ve Kalkınma Uzmanı Alper Akbulut, proje kapsamında kadınlara kooperatifçilik ve temel esaslar konulu bilgilendirme yaptı.

Esra Masatlı, afet sonrası yaşanan zorlu süreçte, şehrin yeniden ayağa kalkmasında en önemli gücü çalışan, üreten, kazanan kadınların oluşturduğunu vurgularken,  “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi başta olmak üzere Saygıdeğer eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi de kadınlarımızın her alanda yükselişini önceleyerek gerekli projeleri hayata geçirmiş ve himayelerine almışlardır. Kadın kooperatifçiliği de bu anlamda; kadınlara ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmetleri, üretim ve pazarlama gibi alanlarda önemli fırsatlar sunuyor. Kadın dayanışması ve kadının özgüvenini arttıran etkisiyle bugün ekonomik kalkınmanın merkezi haline gelen kooperatifçilik çalışmaları iyi uygulama örnekleriyle Hatay’da da kadınlara ilham kaynağı olmuş ve sayımız 49’a ulaşmıştır. Güçlü kadınlarımızla birlikte Hatay’ımızı eskisinden daha güçlü bir şekilde inşa etmek için çalışmaya hiç durmadan devam edeceğimizin inancı ve kararlılığıyla güçlü Kadınlar, güçlü yarınlar diyoruz” dedi.