Tarihi Kentler Birliği Hatay’da toplandı

Tarihi Kentler Birliği, Mansur Yavaş başkanlığındaki ilk buluşmasını depremde en ağır yarayı alan Hatay’da gerçekleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş, birliğe üye belediye başkanları ve encümen üyelerinin katılımıyla Antakya Expo yerleşkesinde gerçekleşen buluşmaya, HBB Başkanı Mehmet Öntürk ev sahipliği yaptı.

6 Şubat depremi sonrası Hatay’daki tarihi yapıları yeniden ayağa kaldırabilmek, güvenli ve yaşanabilir şehir inşa edebilmek adına gerçekleşen toplantıda, HBB Başkanı Mehmet Öntürk deprem sonrası gerek devlet, gerekse büyükşehir belediyesi olarak yeniden imar ve inşa çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş, kentsel-kültürel mirasın korunması amacıyla çalışmalarına deprem bölgesinden başladıklarını belirterek,  “Tarihi Kentler Birliği olarak, ilk saha gezimizi 6 Şubat 2023’te depremden etkilenen kentlerimizde başlatıyoruz. Milli mirasımızın zarar gördüğü bölgede, tarihi yapılarımızı yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalara başladık. Ekip arkadaşlarımızla birlikte büyük deprem felaketi ile ağır tahribat gören tarihi kentlerimiz Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da deprem sonrası çalışmaları incelemek üzere bölgede olacağız” dedi.