Enes Efendioğlu’ndan İskenderun’da gençlik buluşması

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, yürütülen çalışmaları yerinde incelemek amacıyla geldiği Hatay’da, İskenderun Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluştu.

İskenderun Gençlik Merkezi’nin genel işleyişi, gençlere sunulan hizmetler ve çeşitli atölye faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler alan Dr. Enes Efendioğlu, burada sanatsal, sportif ve kültürel atölyelerde yapılan faaliyetleri ilgiyle izledi, gençlerin geliştirdiği projeleri yakından inceledi.

Merkezin gençlerle olan güçlü bağını takdir ettiğini ifade eden Genel Müdür Enes Efendioğlu, “Hatay 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen şehirlerimizden. Depremin etkileri halen ağır derecede hissediliyor. Sadece Hatay’da 120’den fazla Konteyner Kentte genç ve çocuklar da dahil olmak üzere yüzbinlerce kişi yaşamaya devam ediyor. Hatay genelindeki gençlik merkezlerimizde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle, konteyner kentlerde gençlere sosyal gelişim fırsatlarının sunulması, gençlik merkezlerimize erişen gençlerin desteklenmesi ve güçlendirilmesi, bu bölgede gençlerimize yönelik özel programlar hayata geçirilmesi için sahadayız. Yeni başlatmaya karar verdiğimiz proje ve uygulamalarla bu bölgedeki gençlere yönelik destek ve çalışmalarımızı arttıracağız, mevcut Gençlik Çalışanlarımıza da desteklerimizi çeşitlendireceğiz. Deprem bölgesi ve depremden etkilenen gençler Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün çalışmalarında sürekli öncelik alanları arasında olmaya devam edecek. Gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayan, hem sosyalleşme, hem de yeteneklerini geliştirme fırsatı bulduğu bu tür merkezlerimiz bizim için çok önemli ve değerlidir. Gençlerimizin hayatına dokunan bu tür çalışmalar bizler için büyük önem taşıyor. Gençlik Merkezimize emek vererek gençlerimizi daha iyi bir geleceğe hazırlayan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İskenderun Gençlik Merkezinin, sadece bir buluşma noktası değil, aynı zamanda gençlerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayan bir eğitim alanı olduğuna da dikkatleri çeken Dr. Efendioğlu, merkezin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Ziyaret sonunda İskenderun Gençlik Merkezi çalışanlarına başarılarından dolayı plaket takdiminde bulunan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, İskenderun Gençlik Merkezi ekibiyle gerçekleştirdiği sohbet ve hatıra fotoğrafıyla ziyaretini sonlandırdı.