Depremde hayatını kaybeden meslektaşına vefa örneği

6 Şubat depreminde Hatay’da hayatını kaybeden Defne Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ebru Gündüz anısına, arkadaşı Dr. Meltem Demir tarafından İskenderun İlkokulu’nda yapılan Kütüphane törenle açıldı.

Antalya’da yaşayan ve yazdığı kitaptan elde ettiği gelirle hem meslektaşı, hem de can dostu anısına kütüphane kuran Dr. Meltem Demir açılışta duygu dolu anlar yaşadı, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV)’nca da desteklenen kütüphanenin açılışına İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Akyürekoğlu, İskenderun geçmiş dönem Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, depremde hayatını kaybeden Dr. Ebru Gündüz’ün ailesi, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz vatandaşları rahmetle anarken, kütüphanenin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti ve Dr. Meltem Demir’e eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti.

İki meslektaşın da kitap okumayı çok sevdiğini anlatan Dr. Meltem Demir, “Benim motivasyonum aslında arkadaşımın da okumaya ve eğitime verdiği önem oldu. Onu kaybettikten sonra, okumayı çok sevdiği için onun adına bir şeyler yapmak istedim. Bir gün aklıma onun adına bir kütüphane yapma hayali düştü. Bir kitap yazmaya ve elde ettiğim gelirle arkadaşımın adına bir kütüphane kurmaya karar verdim. Onun adına bir şey yapabiliyor olmak benim için son derece gurur verici. Öğrenciler kütüphaneye her girdiğinde onun ismini görerek girecekler. Hem hüzün, hem gurur hepsi bir arada oldu bu açılışta. Kütüphanemiz okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.