Yayladağı MYO yeniden inşa ediliyor

Deprem sonrası yıkılan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun yeni binasının temeli törenle atıldı.

6 Şubat depremleri sonrası hasar gören ve yeniden yapılması kararlaştırılan yüksekokulu binasının temel atma törenine MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay Baro Başkanı Erhan Nizamoğlu, Yayladağı Kaymakamı Mehmet Sert, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Dörtyol Belediye Başkanı Tamer Ilgaz, Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Paç, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Kırıkhan Belediye Başkanı Ömer Erdal Çelik, Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Can ve Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi katıldı.

3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olan ve içerisinde 13 derslik, laboratuvarlar, idari ve akademik ofisler ile kütüphaneyi barındıracak olan Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, okulun ilçe için önemine dikkat çekerek, Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu binasının yeniden yapılması sürecindeki özverili çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Veysel Eren’e teşekkür etti.

Rektör Eren de Yayladağı’nın eğitim ve diğer alanlarda hızla güçlenmesini istediklerini ve temeli atılan yeni yüksekokul binasının bu sürece büyük katkı sağlayacağını belirterek, depremler sonrasında binanın yeniden inşa edilmesi kararının istişarelerle alındığını ve tamamlandığında modern bir eğitim yuvası olarak öğrencilerimize hizmet vereceğini dile getirdi.

Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu tarafından dua okunmasının ardından yeni binanın temeli atıldı.