Tosçelik Fen Lisesi’nde matematik sadece ders değil!

İskenderun Tosçelik Fen Lisesi’nde ‘Önüm Arkam Sağım Solum; Matematik” mottosuyla düzenlenen Matematik Çalıştayı; öğrencilere hem matematik konuşabilecekleri bir ortam sundu, hem de onları uzman matematikçilerle buluşturdu.

Matematiğin sadece bir okul dersi olmadığı farkındalığını kazandırıp öğrencileri sorgulayıcı bir yaklaşıma teşvik etmeyi amaçlayan iki günlük çalıştayda öğrencileri ve matematik akademisyenlerini İskenderun geçmiş dönem Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Haytaz da yalnız bırakmadı.

Prof. Dr. Abdullah Sakallı’nın “Mühendislikte Matematik”,  Öğr. Üyesi Dr. Mehmet Vural’ın “Cantor ve Sonsuzluk”, Arş. Gör. Ali Harun Daldallı’nın ”Kriptografinin Kısa Tarihi ve Uçtan Uca Şifreleme”, Arş.Gör. Hasan Özden’in ”Königsberg Köprüsü ve Çizge Teorisi”, Reyyan Sönmez’in Matametiksel sanat, Emin Dolmacı’nın Öklid Dışı Geometri başlıklı sunumlarıyla devam eden çalıştayda, çeşitli üniversitelerden akademisyenler de matematik öğretmenleri ve öğrencilerle matematik hakkında tartışmalar, söyleşiler ve fikir alışverişi gerçekleştirdi.

Çalıştayın ardından, Fatih Tosyalı ile İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, çalıştayı düzenleyen okul idaresi ve konuşmacılara belge takdim etti.