Hatay’da Ahiliği, değerleriyle kutlama zamanı!

Hatay’da Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen törende yılın ahisi seçilen 77 yaşındaki esnaf Mustafa Gürler’e kaftan giydirildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Armağan Tekgöz, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de katıldı.

Vali Mustafa Masatlı, “Türkiye Yüzyılı” idealinin en güçlü ayaklarından birini esnaf ve sanatkarların oluşturduğunu söyledi.

Ahiliğin önemli bir değer olduğunu belirten Masatlı, “Köklerini dürüstlük, adalet, yardımlaşma ve dayanışma gibi erdemlerden alan ahilik kültürüyle beslenen esnafımız, sadece kazanç elde eden bir birey değil; aynı zamanda toplumun ruhunu besleyen ve adaletin terazisini dengeleyen bir fert olduğunun bilinciyle hareket eder. Ahilik, kardeşliktir demektir. Bu yönüyle birlik ve beraberliğimizin de en güzel örneğini teşkil etmektedir.Bu köklü geleneğimizin izinden yürümek ve bu değerleri gelecekteki kuşaklarımıza aktarmak hepimizin en öncelikli sorumluluğudur. Esnaf ve zanaatkarlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, esnafa boy ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Masatlı, konuşmasının ardından yılın ahisi seçilen fanus ve tenekecilik ustası Mustafa Gürler’e kaftanını giydirdi, plaketini verdi.

Yılın kalfası Ali Ekram ile yılın çırağı Temin Özenir’e de plaketleri takdim edildi.