Tosçelik, Mekke’deki dev projeye boru tedarikini tamamladı

Tosçelik, yapımı Mapa Grup tarafından üstlenilen, Mekke’nin su ihtiyacını karşılayacak Juranah Bağımsız Stratejik Su Rezervuarı Projesi’nin (Juranah ISWR-1) ilk aşamasının boru tedarikini tamamladı.

Tosçelik, Suudi Arabistan’ın devlet şirketlerinden SWPC (Saudi Water Partnership Company) tarafından hayata geçirilen proje kapsamında toplam 7 kilometre uzunluğa sahip, 3,5 kilometrelik ikiz boru hattında ihtiyaç duyulan boruların tamamını üreterek teslimatını gerçekleştirdi.

Tosçelik Spiral Boru, bir süre önce de Almanya’daki en önemli çevresel dönüşüm projelerinden biri olan “Ren Su Boru Hattı” (RWTL) Projesi’nin de boru tedarikçisi olmuştu.

Suudi Arabistan Krallığı’nda yap-işlet-devret modeli kapsamında Juranah ISWR-1 Projesi, temel su altyapısının geliştirilmesinde özel sektörün aktif katılımıyla gerçekleştiriliyor. Projenin su tedarik zincirlerini iyileştirmesi ve kurulu hatların yükünü azaltması planlanıyor. Mekke halkının yanı sıra Hac ve Umre ziyaretçilerine daha iyi hizmet verilmesi için geliştirilen projenin tamamının 2027 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor. Proje 2,5 milyon metreküplük kapasitesi ve 7 kilometre uzunluğundaki boru hattı ile Mekke’nin tüm içme suyu ihtiyacını karşılayacak.

Suudi Arabistan’da özel sektör katılımını içeren türünün ilk örneği olarak önemli bir kilometre taşına işaret eden Juranah ISWR Projesi’nin imtiyazı 30 yıl sürecek.