Kahramanlıklarınızla daima yüreğimizdesiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 103. Yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü İskenderun’da çeşitli törenlerle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının huzuruna, İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, İskenderun Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunumu, Ata’ya bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenler, Millet Parkı’nda protokol, gaziler ve ailelerinin buluşmasıyla devam etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, katılımcılar İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’in şehit ve gazi ailelerine düzenlediği kahvaltı için Millet Parkı’na geçti.

Konuklarına hitaben kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, 19 Eylül’ün fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günü olduğunu ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve ulusal birliğimizin onurlu sembolleri olan Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutladık. Vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.

Vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü için üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek  hayatlarını ortaya koyan kahraman gazilerin onur gününü hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadığını söyleyen İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de, “Vatanımızın birliğini korumak ve milletimizin esenliğini devam ettirmek için canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizin yaptığı fedakarlıkların her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması hepimizin milli ve insani görevidir. Sizlere hak ettiğiniz saygı ve hürmeti göstermek, hayatta kalanları hatırlamak ve sorunlarınız ile yakından ilgilenmek aynı zamanda toplum ve devlet olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine sağlıklı ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

Şehit ve gazi aileleri ayrıca, Kırşehir Valiliği’ne atanan Kaymakam Murat Sefa Demiryürek’i tebrik ederken, ilçeye katkılarının yanısıra desteklerinden ve her zaman yanlarındaki duruşundan dolayı da ayrıca teşekkürlerini sundu.