Hatay MKÜ Mimarlık Fakültesi’ne yeni bina

6 Şubat 2023 depreminde yıkılan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin yeni binasının temeli törenle atıldı. 9 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip fakültede derslik, laboratuvar, akademik ve idari ofisler, kütüphane, toplantı salonu, yemekhane ile kantin bulunurken, iki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Törene Hatay Valisi Mustafa Masatlı, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay Milletvekilleri, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, üniversitenin kampüs ile sınırlı olmamasını, şehrin içinde olup bulunduğu çevrenin sorunlarına çözümler üretmesini istediklerini söyledi.

Mimarlık Fakültesi binasının inşa sürecine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Rektör Eren, “Temeli atılan Mimarlık Fakültesi’nin yeri her Antakyalının hafızasında çok önemli bir yer edinmiş. Gerek bu hafızaya hürmeten, gerekse şehrin inşa ve ihya sürecinde katkı sunması adına inşanın kendi yerinde yapılmasını planladık” dedi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da Mustafa Kemal Üniversitesi’nin deprem sonrası Hatay’daki kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yaptığını belirterek, “Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi binasının tamamlanmasıyla şehrin inşa ve ihya sürecine büyük katkı sunacak. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Veysel Eren olmak üzere Mimarlık Fakültesi binasının inşa sürecine katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından, fakülte binasına ilk harç dualarla atıldı.